23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Kaszinótojás

2016. szeptember 30.
5.7951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A kaszinótojás az egyik legjobb vendégváró étel, amit könnyedén el lehet készíteni, ráadásul nagyon látványosak és finomak. Franciasalátát érdemes hozzá készíteni, de más majonézes salátával is lehet tálalni.
 


Hozzávalók:
4 db tojás
40 g vaj
pici fehér bors
pici só
1 kiskanál mustár
1 evőkanál majonéz

Elkészítés:
A tojásokat főzzük meg keményre bő vízben, majd hagyjuk kihűlni és pucoljuk meg őket. A tojásokat vastagabbik részénél vágjuk le az aljukat, hogy könnyedén kiszedjük belőle a sárgákat. A sárgákat tegyük egy tálba, a levágott fehérjét pedig tegyük a franciasalátába.

A vajjal keverjük habosra a sárgákat, majd adjuk hozzá a mustárt, a majonézt és a fűszereket. Alaposan dolgozzuk össze a krémet, majd töltsük vissza a tojásokba a krémet és már tálalhatjuk is a salátával, de készíthetünk hozzá tartármártást is.
2 hozzászólás

eperjam

9 éve, 5 hónapja és 5 napja

Jó kis vendégváró.

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 5 hónapja és 6 napja

Nagyon szeretem mosolygó smiley jó kis franciasalival.

válasz erre