9 °C
tiszta égbolt
2024. november 02., szombat
Achilles

Káros az egészségesnek mondott zabkása?

2014. szeptember 17.
2.7331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Edina profilja, adatai
Edina
Egy friss kutatás azt állítja, hogy az egészséges zabkásában több cukor van, mint azt bárki is gondolná.


Nagyon sokan fogyasztanak reggelire egy tál laktató zabkását és az étel népszerűsége éppen ezért egyre csak nő. Egy felmérés szerint a britek 49%-a fogyasztja ezt az ételt rendszeresen és a zabkásaeladás 2008 óta jelentősen megugrott. A zabkása jótékony hatással van a beleinkre és az erekre, hiszen megakadályozza, hogy a zsírok egy részének felszívódását, ezáltal segítve a megfelelő koleszterinszint kialakítását.

Azonban ha közelebbről is megvizsgáljuk a címkén lévő hozzávalókat, néhány ilyen reggelinél láthatjuk, hogy bizony sokkal több cukor van benne, mint hogy az az egészséget szolgálja. Éppen ezért arra figyelmeztetnek a tudósok, hogy mindig nézzük meg melyikben van kevesebb hozzáadott cukor és fogyasszuk azt az egészségünk megőrzése érdekében.
2 hozzászólás

Mariann

11 éve, 2 napja

Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok cukrot tartalmaz.

válasz erre

Linda

11 éve, 2 napja

Nem szoktam ilyet enni, de érdekes és jó tudni.

válasz erre