Mai receptünk ismét egy egyszerű tésztaétel, melynek nagyon kellemes ízt ad a karfiol és a bacon. Így talán a gyerekek is könnyebben megeszik a zöldséget, főleg ha sok sajttal tálaljuk.
Hozzávalók:
300 g tészta
1 fej karfiol
150 g bacon
2 dl tejszín
só, bors
40 g vaj
50 g reszelt sajt + szóráshoz
kevés oregánó
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós vízben, majd szűrjük le. A karfiolt szedjük rózsáira és szintén főzzük néhány percig, hogy megpuhuljon. A bacont kevés vajon elkezdjük megpirítani, majd hozzáadjuk a karfiolt. Ha már jól megpirultak, akkor leöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a vajat, valamint a reszelt sajtot.
Megszórjuk fűszerekkel a ragut és alaposan összefőzzük. Végül összekeverjük a tésztával és már lehet is tálalni reszelt sajttal. Ízlés szerint, akár sütőbe is berakhatjuk és egy kicsit rágrillezhetünk.