Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 db tojás
1 teáskanál fokhagymapor
fél citrom
só, bors
zöldfűszerek
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk meg, majd tegyük egy aprítóba. Aprítsuk morzsás állagúra a karfiolt, majd tegyük egy tálba. Fedjük le és tegyük a mikróba 2 percre. Egy konyharuhára borítsuk rá a karfiolt és nyomkodjuk ki belőle a vizet. A tojásokat verjük fel és adjuk a karfiolhoz. Végül mehet bele a citrom leve, a fűszerek és a fokhagymapor.
Ezt követően jól összedolgozzuk az egészet és tetszés szerinti méretű és vastagságú tortilla lapokat készítünk a masszából. A lapokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a lapot és újabb 8 percig sütjük a lapokat.