19 °C
tiszta égbolt
2024. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Karfiolos rizottó

2020. május 11.
36.8711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom, húsmentes étel, ami ráadásul alacsony szénhidráttal bír, így a diétába is be lehet építeni. A karfiol egy nagyon jó zöldség, amit rengeteg féle képen fel lehet használni a konyhában.


Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g vaj
250 g rizottó rizs
1 dl fehérbor
1 csokor snidling
60 g parmezán
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Szűrjük le, de a főzővizet ne öntsük ki, ugyanis ezzel fogjuk párolni majd a rizst. A karfiolt vágjuk össze még kisebb darabokra. A hagymát vágjuk finomra, majd egy kevés vajon kezdjük el párolni a zúzott fokhagymával együtt. Ehhez adjuk a rizst és egy kicsit pároljuk együtt. Utána ráöntjük a fehérbort és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon. Ezt követően adagonként adjuk hozzá a főzővizet és ezzel puhítjuk a rizst.

Ha már egészen puha, akkor mehet bele a karfiol, az apróra vágott snidling és a só, bors. Levesszük a tűzhelyről a rizottót és a maradék vajat hozzákeverjük, ettől lesz igazán krémes. Végül sajttal megszórva tálaljuk.

Fotó: Joanthan Punisnk
nincs még hozzászólás