Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g vaj
250 g rizottó rizs
1 dl fehérbor
1 csokor snidling
60 g parmezán
só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Szűrjük le, de a főzővizet ne öntsük ki, ugyanis ezzel fogjuk párolni majd a rizst. A karfiolt vágjuk össze még kisebb darabokra. A hagymát vágjuk finomra, majd egy kevés vajon kezdjük el párolni a zúzott fokhagymával együtt. Ehhez adjuk a rizst és egy kicsit pároljuk együtt. Utána ráöntjük a fehérbort és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon. Ezt követően adagonként adjuk hozzá a főzővizet és ezzel puhítjuk a rizst.
Ha már egészen puha, akkor mehet bele a karfiol, az apróra vágott snidling és a só, bors. Levesszük a tűzhelyről a rizottót és a maradék vajat hozzákeverjük, ettől lesz igazán krémes. Végül sajttal megszórva tálaljuk.
Fotó: Joanthan Punisnk