13 °C
borús égbolt
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Karfiolos burgonyasaláta

2016. szeptember 20.
5.0211
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon egészséges és persze finom burgonyasaláta lesz, amit egy kis karfiollal bolondítunk meg. Ha nem kedveljük túlzottan a karfiol ízét, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet, mivel a burgonya és a fűszerek nagyon jól ellensúlyozzák a karfiol ízét.


Hozzávalók:
500 g burgonya
500 g karfiol
2 db paradicsom
250 g görög joghurt
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál koriander
fél teáskanál kurkuma
kevés fűszerpaprika
fél citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
kapor

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kockákra, míg a karfiolt szedjük rózsáira. Ezt követően mindkét zöldséget sós vízben megfőzzük, a burgonyát 15 perc alatt, míg a karfiolt 10 perc alatt. A paradicsomok magos részét kivágjuk és a húsát kockázzuk fel.

Egy tálban keverjük össze a joghurtot a fűszerekkel, az apróra vágott korianderrel és kaporral. Szintén hozzákeverjük az olajat és a citromlevet. Végül a joghurtos krémhez keverjük a burgonyát, a paradicsomot és a karfiolt, majd egy órára a hűtőbe rakjuk.
3 hozzászólás

bonita

9 éve, 4 hónapja és 25 napja

Majonézesen is jó lenne ahogy írjátok.

válasz erre

becky

9 éve, 4 hónapja és 25 napja

Tök jó recept.

válasz erre

krisztike

9 éve, 4 hónapja és 25 napja

Karfiolból még sosem csináltam salátát, pedig jó ötlet. Még majonézes salinak is jó.

válasz erre