Hozzávalók:
500 g burgonya
500 g karfiol
2 db paradicsom
250 g görög joghurt
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál koriander
fél teáskanál kurkuma
kevés fűszerpaprika
fél citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
só, bors
kapor
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kockákra, míg a karfiolt szedjük rózsáira. Ezt követően mindkét zöldséget sós vízben megfőzzük, a burgonyát 15 perc alatt, míg a karfiolt 10 perc alatt. A paradicsomok magos részét kivágjuk és a húsát kockázzuk fel.
Egy tálban keverjük össze a joghurtot a fűszerekkel, az apróra vágott korianderrel és kaporral. Szintén hozzákeverjük az olajat és a citromlevet. Végül a joghurtos krémhez keverjük a burgonyát, a paradicsomot és a karfiolt, majd egy órára a hűtőbe rakjuk.