Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 konzerv egész paradicsom
1/2 csésze vörös lencse
3 evőkanál balzsam ecet
1 teáskanál cukor
1/2 teáskanál friss kakukkfű
1/4 teáskanál bazsalikom
1/4 teáskanál oregánó
só, bors
300 g tészta
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd egy aprítóba tegyük és rizsszem nagyságúra aprítjuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, majd megpároljuk rajta az apróra vágott hagymát, ezt követően a karfiolt adjuk hozzá és még tovább pároljuk. Ezt követően adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot és a többi fűszert, lencsét.
Közepes lángon addig főzzük az egészet, amíg minden meg nem puhul. Néha kavargassuk meg. Közben a tésztát főzzük ki és tálalhatjuk is együtt. Sajttal megszórva kínáljuk.