12 °C
borús égbolt
2025. március 23., vasárnap
Emőke

Karfiolleves

2014. augusztus 04.
3.1291
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon egészséges leves. A karfiol kevés kalóriát tartalmaz, így fogyókúra alatt is fogyaszthatjuk. Rengeteg C-vitamint tartalmaz, így télen is érdemes sok karfiolt fogyasztani.


Hozzávalók:
500 g karfiol
2 db sárgarépa
1 l alaplé
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem vagy kapor

egy kevés olaj

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. A répát kisebb kockákra vágjuk és feltesszük főni az alaplében. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a karfiolt is. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Ha valaki roppanósan szereti, az ne főzze túl.

Készítsük el a rántást. Ehhez egy kevés olajon megpirítjuk a lisztet és egy kevés alaplét adunk a rántáshoz, majd hozzákeverjük a leveshez. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá a leveshez, majd sózzuk. Végül a tejfölt is belekeverjük és összeforraljuk.
3 hozzászólás

pilótakeksz

11 éve, 6 hónapja és 19 napja

Én néha megeszem, de nem a kedvencem.

válasz erre

Gizus

11 éve, 6 hónapja és 20 napja

Nagyon egészséges és finom. mosolygó smiley

válasz erre

monyó

11 éve, 6 hónapja és 20 napja

Nem sok embert ismerek magamon kívül aki szereti. Én viszont imádom!röhögő smiley

válasz erre