24 °C
tiszta égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Karfiollepény

2019. május 11.
9.6231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazi alakbarát köret, amit akár magában is fogyaszthatunk egy kis mártogatóssal együtt. A karfiollepény egy könnyen elkészíthető ropogós finomság, amit még talán a gyerekek is szívesen meg fognak enni.
 


Hozzávalók:
1 fej karfiol
100 g reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
fél vöröshagyma
2 db tojás
2 teáskanál só
bors
csipet fűszerpaprika

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, és lobogó vízben főzzük 5 percig. Ezután szűrjük le és hagyjuk egy picit hűlni. Ezután egy aprító gépben rizs állagúra aprítjuk. Tegyük egy tálba és adjuk hozzá a sajtot, a tojásokat, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott hagymát. Ezután egy serpenyőbe teszünk kevés olajat és közepes lángon elkezdjük megsütni a formázott lepényeket.

Ízlés szerint formáljuk meg a lepényeket. Végül mártogatóssal vagy köretként tálaljuk.
1 hozzászólás

csillucs

6 éve, 8 hónapja

Ezt biztosan kipróbálom.

válasz erre