12 °C
borús égbolt
2025. március 23., vasárnap
Emőke

Karfiolkrémleves kelkáposztával

2023. február 03.
93.5721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha unod az egyszerű krémleveseket, akkor érdemes őket felturbózni valamilyen más zöldséggel. A karfiolhoz nagyon jól illik például a kelkáposzta, ami rengeteg vitamint tartalmaz, érdemes belőle a téli időszakban többet fogyasztani.


Hozzávalók:
1 fej karfiol
negyed fej kelképoszta
fél hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 dl alaplé
2 dl tejszín
só, bors
kevés olaj

Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra és kevés olajon pároljuk meg. Ehhez mehet a karfiol, amit öntsünk fel az alaplével és főzzük puhára. Ha megfőtt, akkor turmixoljuk krémesre, majd tegyük vissza a tűzhelyre és adjuk hozzá az összevágott kelkáposztát és a tejszínt.

Ízlés szerint szórjuk meg sóval, borssal, szerecsendióval. Főzzük addig, amíg a kelkáposzta megpuhul, majd lehet is tálalni.
1 hozzászólás

zsebibaba

2 éve, 3 hónapja és 22 napja

De fura leves ez. Bár tény, hogy tele van vitaminnal.

válasz erre