31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Karfiolkrémleves

2014. december 28.
2.0573
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy finom, egészséges és tápláló krémleves receptjét hoztuk el. A karfiol rengeteg vitamint tartalmaz és az ünnepek után jól esik egy ilyen könnyed leves.


Hozzávalók:
1 kg karfiol
2 evőkanál olaj
3 dkg zsír
3 dkg liszt
fél csokor petrezselyem


Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és feltesszük bő sós vízben főni. Ha teljesen megpuhult, akkor egy turmix segítségével pépesítsük a karfiolt, de előtte vegyünk ki pár darabot. Készítsük el a rántást, ehhez az olajat felforrósítsuk és megpirítjuk benne a lisztet.

Visszatesszük a tűzre a levest és beletesszük a rántást. Jól összekeverjük. A petrezselymet apróra vágjuk és beleszórjuk, valamint visszatesszük a pár darab karfiolt is. Végül tálaljuk.
4 hozzászólás

blondi

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

Egyszerű recept. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

Egész jó lehet.

válasz erre

mary23

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

Tetszik,megfogom csinálni.

válasz erre

Minoni

11 éve, 4 hónapja és 2 napja

Nem vagyok oda a karfiolért.

válasz erre