26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Karfiol goncchi

2022. május 01.
56.2831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy különleges gnocchi, melyhez most nem burgonyát kell használni, hanem karfiolt. Így egy sokkal kalóriaszegényebb és egészségesebb goncchit készíthetünk kevés idő alatt.
 


Hozzávalók:
1 fej karfiol
150 g liszt
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál vaj
friss zsálya

Elkészítés:
A karfiolt vágjuk rózsáira, majd lobogó vízben főzzük 10 perc alatt puhára. Ezt követően szűrjük le és tegyük egy konyharuhára. Nyomkodjuk ki belőle alaposan a vizet és hagyjuk egy kicsit hűlni. Ezt követően keverjük hozzá a lisztet, a sót és az olajat. Ha túl puha lenne, akkor adjunk még hozzá lisztet. Ezután rudakat formázunk belőle és kisebb darabokra vágjuk.

Ezt követően sós vízben főzzük ki a goncchikat, majd egy serpenyőben vajon és zsályán pirítsuk őket meg. Ezután már lehet is tálalni.
1 hozzászólás

Sandy

3 éve, 4 hónapja és 9 napja

Ezt kipróbálom.

válasz erre