Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető zöldségleves. A gazpachot hidegen szokták fogyasztani, így talán nem ebben az időben érdemes ebből enni, de ha valaki kedveli ilyenkor a hideg levest, akkor ezt ki kell próbálnia.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 szelet fehérkenyér
4 evőkanál fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sherryecet
1 db vöröshagyma
150 g mandulapehely
1 db kígyóuborka
65 ml olívaolaj
só ízlés szerint
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Közben 25 g mandulát száraz serpenyőben megpirítunk. Az uborkát vágjuk össze, de egy kisebb részt hagyjuk meg, amit egészen apróra vágunk, ezzel fogjuk díszíteni a tálunkat.
Egy turmixgépbe tegyük bele a maradék mandulát, az ecetet, megfőtt karfiolt, az összevágott uborkát, fenyőmagot, kenyeret és hagymákat. Alaposan összeturmixoljuk, hogy krémes állagot kapjunk. Ezután adjuk csak hozzá az olajat és hűtőbe tesszük. Végül megszórjuk tálalás előtt uborkával és mandulával.