34 °C
szórványos felhőzet
2024. július 17., szerda
Endre, Elek

Karcsúsító zöldséglepény

2017. április 18.
8.1851
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A rengeteg húsvéti hús után jól esik egy könnyedebb étel, sok-sok zöldséggel. Érdemes kipróbálni a karcsúsító zöldséglepény receptet, melyben rengeteg különféle zöldség kell. Sok vitamin van benne és rengeteg rost.


Hozzávalók:
1 kisebb cukkini
2 kisebb édesburgonya
1 db póréhagyma
1 db sárgarépa
50 g zabpehely
50 g sajt
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
só, bors
pici szerecsendió
kókuszolaj

Elkészítés:
A cukkinit, a répát és a burgonyát pucoljuk meg, majd egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajttal együtt. Ehhez keverjük az apróra vágott petrezselymet és póréhagymát, valamint a zabpelyhet és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítünk.

Egy serpenyőben hevítsünk fel kókuszolajat és egy kanál segítségével tegyünk kisebb adagokat a masszából a serpenyőbe. Nyomjuk le, hogy kisebb korongok legyenek. Süssük mindkét oldalukat, majd hagyjuk lecsöpögni az olajat.
4 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 10 hónapja és 14 napja

Ezt tutira megcsinálom

válasz erre

debbie

7 éve, 10 hónapja és 15 napja

Kívancsi lennék az ízére. Főleg hogy nincs benne liszt.

válasz erre

bonita

7 éve, 10 hónapja és 15 napja

Ez nagyon jól hangzik. mosolygó smiley Sok zöldség.

válasz erre

Móni

7 éve, 10 hónapja és 15 napja

Uhhh de jó ez. mosolygó smiley

válasz erre