15 °C
enyhe eső
2025. május 23., péntek
Dezső

Karamellszósz recept

2017. december 16.
2.1491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Néhány süteményhez nagyon jól illik valamilyen édes szósz, például vanília krém vagy egy kis karamellszósz. Mai cikkünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el egyszerűen a karamellszószt, ami szinte minden fahájas finomsághoz tökéletes.


Hozzávalók:
125 g cukor
2 evőkanál víz
75 ml habtejszín
25 g vaj
1 csipet só

Elkészítés:
Tegyük egy edénybe a cukrot, majd adjuk hozzá a vizet is. Közepes lángon kezdjük el melegíteni.Ha már elkezd olvadni, akkor csak néha rázogassuk meg, amíg eléri a karamell színt. Ezután húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a tejszínt, a vajat és a csipet sót.

Tegyük vissza a tűzhelyre, majd alacsony lángon kevergetve szépen egynemű lesz a karamell. Ezután már csak hagyni kell kihűlni a krémes szószt. Ami megmarad, azt nyugodtan hűtőbe lehet tenni és amikor kell, csak kicsit fel kell olvasztani.
3 hozzászólás

Linda

8 éve, 25 napja

Kipróbálom, lehet sikerül.

válasz erre

csillucs

8 éve, 26 napja

Én egyszer úgy odaégettem.. röhögő smiley

válasz erre

moni1294

8 éve, 26 napja

Ez jól jöhet még.

válasz erre