-1 °C
borús égbolt
2025. január 21., kedd
Ágnes

Karamellizált hagyma

2023. január 07.
112.8981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nem túl nehéz, de kissé időigényes köret, amit számtalan receptben lehet használni. Sült húsokhoz is tökéletes, de hamburgerekbe is tehetünk belőle és egyszerű szendvicseken is jól működik. Sütés közben legyünk türelmesek.


Hozzávalók:
5 fej nagy hagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál cukor

Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk csíkokra. Egy nagyobb serpenyőbe tegyünk olajat és vajat, majd közepes lángon kezdjük el párolni a hagymát. Sóval és borssal szórjuk meg a hagymát, majd időnként megkeverve süssük fél órát. Ha szükséges, kevés vizet adjunk hozzá, a lényeg, hogy ne égjen le a hagyma.

Fél óra elteltével szórjuk rá a cukrot. És süssük tovább 20-25 percen át, ekkor már kezd barnulni és karamellizálódni a hagyma. Ízlés szerint még több cukrot lehet hozzáadni. Hűtőben lezárva akár 5 napig is bírja.
2 hozzászólás

mokus84

2 éve, 2 hónapja és 15 napja

Jó recept.

válasz erre

pilótakeksz

2 éve, 2 hónapja és 16 napja

Nagyon szeretem a hagymát, kipróbálom.

válasz erre