Hozzávalók:
200 g friss barack
260 g liszt
2,5 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
fél tábla csokoládé
150 g karamell
2 db tojás
120 g cukor
125 g vaj
2 dl tejföl
Elkészítés:
A barackot mossuk meg, majd töröljük szárazra és vágjuk kisebb kockákra. A csokoládét törjük össze, majd keverjük el a liszttel, a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik edényben a nedves összetevőket keverjük össze, azaz a cukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd a puha vajat és a tejfölt is hozzákeverjük.
A száraz és a nedves keveréket összekeverjük és beleszórjuk a barackot. A formákat kivajazzuk vagy papírt teszünk bele és a tészták közé egy-egy karamell darabot teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.