Hozzávalók:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
7 dkg cukor
10 dkg vaj
10 dkg cukor
40 dkg sűrített tej
20 dkg csoki
Elkészítés:
A tésztához először a lisztet összekeverjük a 70 g cukorral, majd összemorzsoljuk a 150 g vajjal. Alaposan összedolgozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt, körülbelül 20 x 20 centis tepsibe nyomkodjuk bele. Néhány helyen szurkáljuk meg villával és előmelegített sütőben 170 fokon 20 percig sütjük. Utána hagyjuk kihűlni.
A karamellás krémhez a 100 g cukrot, a 100 g vajat és a sűrített tejet egy edénybe tesszük és állandó kevergetés mellett elkezdjük melegíteni. Forrástól számítva 5 percig főzzük, majd amikor már kezd sűrűsödni és karamell színe lenni, akkor lehúzzuk a tűzhelyről és még egy picit kavargatjuk, majd a kihűlt tésztára öntjük.
Hagyjuk kihűlni és megszilárdulni a karamellát és csak ezt követően olvasszuk meg vízgőz felett a csokoládét és öntsük a karamellrétegre. Ismét hagyjuk megdermedni, majd szeleteljük fel.