Hozzávalók:
2 dl pattogatni való kukoricaszem
2 evőkanál étolaj
120 g vaj
300 g cukor
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a kukoricaszemeket. Addig kevergetjük, míg az első szemek el nem kezdenek pattogni, ekkor lefedjük és hagyjuk, hogy mindegyik szem kipattogjon, majd beletesszük egy nagy tálba.
Egy nagy tálban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és néha néha megkevergetve hagyjuk, hogy megolvadjon. Ha már teljesen elolvadt a cukor, akkor kezdjük el intenzíven kevergetni, hogy a vajjal összeálljon. Ekkor adjuk hozzá a sót és a szódabikarbónát, majd mehet bele az elkészült popcorn is.
Végül alaposan összekeverjük, hogy minden szemre jusson karamell.