26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Karamellás popcorn házilag

2017. február 19.
11.3061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha délutánra terveztek egy kis otthoni mozizást, akkor érdemes hozzá egy kis popcornt készíteni, de nem akármilyen popcornt, hanem karamellásat. Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készíthetsz otthon karamellás popcornt.
 


Hozzávalók:
2 dl pattogatni való kukoricaszem
2 evőkanál étolaj
120 g vaj
300 g cukor
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
Egy nagy lábasban hevítsük fel az olajat egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a kukoricaszemeket. Addig kevergetjük, míg az első szemek el nem kezdenek pattogni, ekkor lefedjük és hagyjuk, hogy mindegyik szem kipattogjon, majd beletesszük egy nagy tálba.

Egy nagy tálban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és néha néha megkevergetve hagyjuk, hogy megolvadjon. Ha már teljesen elolvadt a cukor, akkor kezdjük el intenzíven kevergetni, hogy a vajjal összeálljon. Ekkor adjuk hozzá a sót és a szódabikarbónát, majd mehet bele az elkészült popcorn is.

Végül alaposan összekeverjük, hogy minden szemre jusson karamell.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

9 éve, 4 napja

meglepett smiley de jó tudni ezt a receptet.

válasz erre

bonita

9 éve, 5 napja

Én a vajas popcornt szeretem de azért ez sem rossz. kacsintó smiley

válasz erre

eperjam

9 éve, 5 napja

Ebben aztán van anyag röhögő smiley kalória.

válasz erre