30 °C
kevés felhő
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Karamell mousse

2016. október 16.
6.3961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már lustálkodós vasárnapot tartasz, akkor készíts egy kis sós karamellás mousse krémet. Kellemes, könnyed édesség. Díszítheted csokival vagy ízlésed szerint szinte bármivel.
 


Hozzávalók:
160 g kristálycukor
50 ml víz
80 ml cukrozatlan habtejszín
fél teáskanál só
1,5 teáskanál zselatin por
350 ml cukrozatlan habtejszín
3 csepp vanília kivonat

Elkészítés:
A vizet és a cukrot feltesszük egy kisebb lábosban a tűzhelyre és kevergetés nélkül hagyjuk olvadni. Ha már szép barna a karamell, akkor adjuk hozzá a 80 ml tejszínt és pár másodperc után egy habverővel elkezdjük összekeverni. Hozzáadjuk a sót is és egy másik tálba átöntjük a krémet.

A zselatinport keverjük el pár kanál vízzel és szintén a krémhez keverjük. Egy másik tálban a többi habtejszínt a vaníliával habosra felverünk és óvatosan a kissé kihűlt karamell krémhez keverjük. Végül tálkákba tesszük és betesszük a hűtőbe néhány órára.
1 hozzászólás

Linda

9 éve, 4 hónapja és 20 napja

Ohh de szeretem a sóskaramellt. mosolygó smiley

válasz erre