Hozzávalók:
160 g kristálycukor
50 ml víz
80 ml cukrozatlan habtejszín
fél teáskanál só
1,5 teáskanál zselatin por
350 ml cukrozatlan habtejszín
3 csepp vanília kivonat
Elkészítés:
A vizet és a cukrot feltesszük egy kisebb lábosban a tűzhelyre és kevergetés nélkül hagyjuk olvadni. Ha már szép barna a karamell, akkor adjuk hozzá a 80 ml tejszínt és pár másodperc után egy habverővel elkezdjük összekeverni. Hozzáadjuk a sót is és egy másik tálba átöntjük a krémet.
A zselatinport keverjük el pár kanál vízzel és szintén a krémhez keverjük. Egy másik tálban a többi habtejszínt a vaníliával habosra felverünk és óvatosan a kissé kihűlt karamell krémhez keverjük. Végül tálkákba tesszük és betesszük a hűtőbe néhány órára.