25 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Karalábéfőzelék

2015. augusztus 29.
2.0311
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy finom főzelék receptet mutatunk. A karalábé szezonja egészen szeptemberig tart, így még bőven lehet friss zöldséget találni a boltokban és a zöldségesnél. Nagyon egészséges, sok vitamin forrása.
 


Hozzávalók:
4 nagyobb fej karalábé
5 dkg liszt
1 csokor petrezselyem
1 közepes vöröshagyma
2 dl tej
só, bors
olaj

Elkészítés:
A karalábékat pucoljuk meg és a fás részeket is távolítsuk el. Ezt követően vágjuk azonos darabokra és tegyük fel sós vízben főni. Közben készítsük el a rántást. Ehhez a hagymát vágjuk apróra, majd a lisztet kezdjük el pirítani az olajon. Hozzáadjuk a hagymát és ha már kezd puhulni, hozzáadagoljuk a tejet is.

Ha a karalábé megfőtt és puha már, akkor a rántást belekeverjük és az apróra vágott petrezselymet. Végül még főzzük egy kicsit, hogy a karalábé szétfőljön.
3 hozzászólás

Edit90

10 éve, 7 hónapja és 12 napja

Ez finom lehet. Még nem ettem.

válasz erre

krisztike

10 éve, 7 hónapja és 12 napja

Mi szeretjük a főzelékeket, ezt is kipróbáljuk.

válasz erre

mokus84

10 éve, 7 hónapja és 12 napja

Nem nagy kedvenc.

válasz erre