Hozzávalók:
200 g liszt
1 db tojás
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
100 ml kókuszolaj
100 g fehér csokoládé
2 dl tej
50 g kókuszreszelék
1 csomag sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 csomag ropi
1 tábla fehér csokoládé
zöld ételfesték
250 g mascarpone
3 evőkanál porcukor
65 g puha vaj
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálban keverjük össze. A tojást verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral. A mikróban olvasszuk meg az egyik fehércsokoládét a kókuszolajjal. Ezután a csokoládét a tojásos keverékhez adjuk, majd a száraz hozzávalókat is. Alaposan elkeverjük és muffin formákba töltjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 perc alatt készre sütjük őket, majd hagyjuk hűlni.
Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a mascarponét, a puha vajat, a porcukrot elkeverjük. A kihált muffinok tetejét megkenjük a krémmel, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. A fehércsokoládét megolvasztjuk és elkeverjük benne a zöld ételfestéket. Végül a ropikat egy sütőpapírra tesszük és rácsorgatjuk a zöld csokoládét, hogy fenyőfákat kapjunk.
Ízlés szerint ezekre lehet ehető cukorkákat szórni. Végül betesszük őket a hűtőbe néhány percre, hogy megdermedjenek. Óvatosan levesszük őket a papírról és beleszúrjuk őket a muffinokba.