Hozzávalók:
150 g finomliszt
fél csomag sütőpor
só ízlés szerint
100 g darált mandula
100 g vaj
100 g cukor
1 db tojás
0,2 dl amaretto
50 g mandula
Elkészítés:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, a sütőport, a sót és a darált mandulát. Egy másik tálban keverjük krémesre a cukrot és a puha vajat, majd adjuk hozzá a tojást és az amarettot. Végül mehet bele a lisztes keverék apránként. Jól összedolgozzuk a tésztát és egy fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe tesszük egy órára.
Ezután lisztezett területen vékonyra kinyújtjuk és tetszés szerinti formára kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és megszórjuk mandulával. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük őket.