Hozzávalók:
250 g kristálycukor
2 rúd fahéj
6 szem szegfűbors
15 db szegfűszeg
2 szelet friss gyömbér
1 db narancs reszelt héja
1 db citrom
250 ml víz
Elkészítés:
Egy magas és vastag falú edényben kezdjük el melegíteni a cukrot. Ügyeljünk arra, nehogy odaégjen. Míg melegszik a cukor, közben egy tálba tegyük bele a fűszereket, majd reszeljük rá a narancs és a citrom héját. Adjuk hozzá a frissen megpucolt gyömbért kisebb darabokban.
Ha a cukor fele már karamellizálódott, akkor keverjük bele a fűszereket. Pár percig kevergessük és ha már érezzük a fűszerek illatát, akkor beleöntjük a vizet is. Várjuk meg míg az összes cukor szépen elolvad, közben kevergessük, nehogy leégjen.
10-15 perc főzés után a sűrű szirupot leszűrjük egy üvegbe. Ebből a mennyiségből körülbelül 2 dl fog készülni.