32 °C
szórványos felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Kapros tzatziki saláta

2016. március 08.
7.2051
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már unod a salátát a csirkemelledhez, akkor készíts egy ízletes és fűszeres tzatzikit. Ebből akár nagyobb mennyiséget is készíthetsz és fogyaszthatod salátákhoz, köretként húsokhoz vagy akár szendvicsekhez is.
 


Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
450 g joghurt
1 kávéskanál só
1 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál kapor
1,5 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Az uborkát reszeljük le, majd sózzuk meg és hagyjuk állni kis ideig. Ezt követően csepegtessük le alaposan, hogy az uborkalé ne legyen a tzatzikiben. A joghurtot keverjük össze a zúzott fokhagymával. Ha valaki fokhagymásabban szereti, az tehet bele többet is.

A kaprot vágjuk apróra és szórjuk a joghurtba. Adjuk hozzá a citromlevet és egy kevés olívaolajat. Keverjük össze alaposan. Az uborkát nyomkodjuk ki és keverjük a joghurtban. Hűtsük be és a végén locsoljuk meg még egy kevés olívaolajjal.
4 hozzászólás

kpal

10 éve, 1 hónapja és 10 napja

Ezt kipróbálom.

válasz erre

Sandy

10 éve, 1 hónapja és 10 napja

Jó a tzatziki de kaprot nem szeretem.

válasz erre

monyó

10 éve, 1 hónapja és 10 napja

Imádom a tzatzikit.

válasz erre

bettike

10 éve, 1 hónapja és 11 napja

sima tzatzikit jobban szeretem

válasz erre