26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Kapros tökfőzelék

2014. július 28.
2.3811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Gyermekkorunk egyik legmeghatározóbb főzelékének receptjét hoztuk ma el. Sokunk szerette, sokunk ki nem állhatta, de azért mindannyian megettük, mert ettől lettünk erősek és nagyok.
 


Hozzávalók:
500 g gyalult tök
1 fej vöröshagyma
1 marék friss kapor
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál liszt
1 kis pohár tejföl

olaj

Elkészítés:
A hagymát vágjuk nagyon apróra, majd egy kevés olajon kezdjük el dinsztelni. Ha már összeesett a hagyma, akkor adjuk hozzá a tököt és sózzuk meg. A kaprot apróra vágva hozzászórjuk a tökhöz, majd a pirospaprikát is.

Egy fedővel fedjük le az egészet és pároljuk puhára. Ha már teljesen összeesett a tök és puha, akkor keverjük össze a lisztet és a tejfölt, valamint szedjünk a tejfölhöz egy kevés töklét. Habarjuk be az egészet és még néhányszor forgassuk össze.

Tálaláskor megszórhatjuk még egy kevés kaporral, valamint tejföllel.
3 hozzászólás

Cynthia

11 éve, 9 hónapja és 17 napja

Én egyszerűen imádom!mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

11 éve, 9 hónapja és 17 napja

Én megeszem, de nem tartozik a kedvenc ételeim közé.

válasz erre

Gucci

11 éve, 9 hónapja és 17 napja

Fuuuuj nem szeretem. Gyerekként sem szerettem.

válasz erre