30 °C
kevés felhő
2025. június 08., vasárnap
Medárd

Káposztástészta

2016. augusztus 10.
4.1361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A káposztástészta egy igen kedvelt tésztaétel hazánkban, melyet könnyedén elkészíthetünk és a gyerekek is biztosan kedvelik majd. Sokan cukrosan eszik, de vannak akik csak magában. Lássuk a receptet.
 


Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta
2 kiskanál bors
2 teáskanál cukor
500 g tészta
só ízlés szerint
5 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk és lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn. Alaposan besózzuk és hagyjuk 10 percig állni. Egy nagy lábosban a cukrot picit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az olajat. Ehhez adjuk a kinyomkodott káposztát, amit arany barnára pirítunk körülbelül 40 perc alatt.

Ha megpirult a káposzta, akkor megszórjuk a borssal és közben feltesszük főni a tésztát is. Végül leszűrjük a tésztát és hozzákeverjük a káposztához.
4 hozzászólás

monyó

9 éve, 7 hónapja és 3 napja

Hihetetlen milyen régen ettem! meglepett smiley Na holnap készül is! mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

9 éve, 7 hónapja és 3 napja

Na ezt mindenki szereti.

válasz erre

becky

9 éve, 7 hónapja és 3 napja

imádom és is, de már nagyon régen nem ettem sajnos

válasz erre

leoni

9 éve, 7 hónapja és 3 napja

Uram atyám de imádom sok sok cukorral röhögő smiley

válasz erre