Hozzávalók:
1 fej káposzta
2 db nagyobb sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 nagy pohár tejföl vagy joghurt
6 evőkanál majonéz
1 evőkanál méz
1 citrom leve
2 evőkanál mustár
só, bors
Elkészítés:
Először reszeljük le a zöldségeket, azaz a káposztát, a sárgarépát és a lilahagymát is. Próbáljuk meg minél kisebbre és vékonyabbra reszelni. Egy nagyobb tálban keverjük jól össze a zöldségeket.
Egy másik tálban keverjük ki a majonézes szószt. Ehhez a tejfölt, a majonézt és a mustárt keverjük össze, majd jöhet a fűszerezés. Folyamatosan kóstolgassuk, hiszen az a lényeg, hogy nekünk ízletes legyen. Az arányokat változtathatjuk. Végül ráöntjük a szószt a zöldségekre és jól összekeverjük.
Néhány órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Magában is ehetjük, de főleg köretként fogyasztjuk.