Hozzávalók:
500 g krumpli
400 g liszt
2 kávéskanál só
1 tojás
olaj
1 fej hagyma
600 g káposzta
2 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és főzzük puhára, majd tőrjük át és hagyjuk hűlni. Szórjuk meg kevés sóval. Ha már hűlt, akkor mehet hozzá a liszt, a tojás, két kiskanál olaj és só. Alaposan összegyúrjuk a tésztát. A lisztből lehet kevesebbet, lehet többet fog felvenni a burgonya ezt figyelni kell. A tésztából kisebb nudlikat készítünk.
A nudlikat ezután bő sós vízben megfőzzük néhány perc alatt, majd leszűrjük és félretesszük. Közben a káposztát és a hagymát összevágjuk. Kevés olajon elkezdjük megpárolni és pirítani, közben sóval és borssal ízesítünk. A fokhagymát a vége előtt nem sokkal kell belereszelni.
Ha megpirult a káposzta, akkor a nudlikat is megpirítjuk kevés olajon, majd összekeverjük az egészet és már lehet is tálalni.