Hozzávalók:
1 fej káposzta
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1,25 liter alaplé
1 db kisebb burgonya
2 babérlevél
2 dl tejszín
só, bors
kevés snidling
kevés bacon
Elkészítés:
A káposztát vágjuk fel vékonyabb szeletekre. A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. A hagymát szintén apróra vágjuk és egy nagyobb edényben a vajon megpirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a káposztát és a burgonyát, majd felöntjük az egészet az alaplével.
Sóval, borssal és a babérlevéllel ízesítünk. Körülbelül fél órán át főzzük a levest lefedve, míg a zöldségek megpuhulnak. Ezután kivesszük a babérlevelet és egy botmixer segítségével pürésítsük a levest.
Visszatesszük a tűzre a levest, belekeverjük a tejszínt és kissé összefőzzük a levesünket. A bacont megpirítjuk, a snidlinget feldaraboljuk. A levest tányérokra szedjük és a baconnel, valamint a snidlinggel tálaljuk.