31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Káposztakrémleves

2014. december 02.
4.8363
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom és nagyszerű immunerősítő forrás a nagy hidegben, amikor különösen fontosak a vitaminok. A káposzta rengeteg C vitamint tartalmaz, éppen ezért érdemes ezt a krémlevest fogyasztani. Ráadásul kalóriában is szegény.


Hozzávalók:
1 fej káposzta
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1,25 liter alaplé
1 db kisebb burgonya
2 babérlevél
2 dl tejszín
só, bors
kevés snidling
kevés bacon

Elkészítés:
A káposztát vágjuk fel vékonyabb szeletekre. A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. A hagymát szintén apróra vágjuk és egy nagyobb edényben a vajon megpirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a káposztát és a burgonyát, majd felöntjük az egészet az alaplével.

Sóval, borssal és a babérlevéllel ízesítünk. Körülbelül fél órán át főzzük a levest lefedve, míg a zöldségek megpuhulnak. Ezután kivesszük a babérlevelet és egy botmixer segítségével pürésítsük a levest.

Visszatesszük a tűzre a levest, belekeverjük a tejszínt és kissé összefőzzük a levesünket. A bacont megpirítjuk, a snidlinget feldaraboljuk. A levest tányérokra szedjük és a baconnel, valamint a snidlinggel tálaljuk.
6 hozzászólás

timcsi66

11 éve, 4 hónapja és 21 napja

Ez hasonló lehet a Frankfurti leveshez, csak összeturmixolva mosolygó smiley

válasz erre

dgabriella

11 éve, 4 hónapja és 24 napja

Sűrűn készítek káposzta levest, igaz nem krémlevesnek. Egy következő alkalommal kipróbálom majd.

válasz erre

veruss74

11 éve, 4 hónapja és 26 napja

Szerintem nem lehet rossz, egyszer kipróbálom.

válasz erre

bettike

11 éve, 5 hónapja

Nem hiszem, hogy kipróbálom. Fura lehet.

válasz erre

Mirjam

11 éve, 5 hónapja

Ezt kipróbálom. Kíváncsi vagyok az ízére.

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 5 hónapja

Nem lehet rossz.

válasz erre