2 °C
borús égbolt
2025. január 16., csütörtök
Gusztáv

Káposztaágyon sült csirkecomb

2024. december 23.
58.7651
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha még mindig nem tudod, mit tegyél az ünnepi asztalra, akkor itt egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető főétel, ami megállja a helyét karácsonykor is. Nem kell hozzá sok minden, és egy kevésbé gyakorlott háziasszony is könnyedén megsütheti.


Hozzávalók:
5-6 db csirkecomb (vegyesen)
1 dl olaj
1 teáskanál pirospaprika
1 kávéskanál fokhagymapor
1 kg savanyú káposzta
1 fej hagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál köménymag
só, bors

Elkészítés:
A csirkecombokat besózzuk, majd bepácoljuk egy kevés olaj, fokhagymapor, bors és pirospaprika keverékébe. Közben előkészítjük a káposztát. Mossuk kicsit át a káposztát, majd kevés olajon kezdjük el pirítani a hagymát. Ehhez adjuk a pirospaprikát és az átmosott káposztát. Ezt követően fűszerezzük borssal, sóval és köménymaggal. Negyed órát pároljuk, majd egy tepsire tesszük.

A káposztára fektetjük a csirkecombokat és előmelegített sütőben 200 fokon 50 percig sütjük. Újabb 10 percre tegyük vissza, de előtte vegyük le a csirkéről a fóliát és pirítsuk meg. Ezt követően lehet tálalni.
2 hozzászólás

Lili

3 hete és 2 napja

Na ezt ki is próbálom 27-én, jön a család. mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

3 hete és 2 napja

Köszi a szuper receptet! mosolygó smiley

válasz erre