15 °C
szórványos felhőzet
2025. május 16., péntek
Mózes, Botond

Kandírozott cseresznye

2019. június 16.
11.1301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha nem tudod mit készíts a sok cseresznyéből, akkor íme egy nagyszerű ötlet: kandírozott cseresznye. Nem nehéz elkészíteni, ráadásul teheted süteményekbe, fagylaltokba de akár magában is nyugodtan eheted.


Hozzávalók:
450 g cseresznye
300 g cukor
200 ml víz

Elkészítés:
A cseresznyét alaposan mossuk meg, majd magozzuk ki. Tegyük egy lábosba a cseresznyét, a vizet és a cukrot. Forraljuk fel az egészet, majd vegyük lejjebb a hőfokot és gyöngyözve főzzük egy órán keresztül. A vége felé nézzünk rá és kezdjük el kevergetni, nehogy leégjen, miután elfőtt a víz. Óvatosan bánjunk vele, a cseresznyéket ne nyomjuk szét.

Öntsük le a cseresznyéről a szirupot és csöpögtessük le. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a cseresznyeszemeket lehetőleg távol egymástól, hogy meg tudjanak száradni. Egy éjszakán át hagyjuk teljesen megszáradni.
nincs még hozzászólás