Hozzávalók:
900 g brokkoli
só, bors
90 g krémsajt
4-5 evőkanál kukoricaliszt
olívaolaj
2,5 dl paradicsomszósz
1 teáskanál bazsalikom
80 g sonka
2-3 db paradicsom
100 g reszelt sajt
Elkészítés:
A brokkoli rózsáit vágjuk össze kisebb darabokra, majd dobjuk enyhén sós, lobogó vízbe és főzzük 5 percig. Ha megpuhult, akkor szűrjük le és egy villa segítségével nyomkodjuk össze. Ha eléggé kihűlt, akkor nyomkodjuk ki belőle kézzel a felesleges vizet. Ezután keverjük hozzá a krémsajtot, sót, borsot és a lisztet. Alaposan dolgozzuk össze.
A sütőt melegítsjük elő 200 fokra és a brokkolis masszából formázzunk pizzákat. Megkenjük a tetejüket olajjal és betoljuk őket a sütőbe 10-15 percre. Ezután vegyük ki őket és ízlés szerint mehet rá a paradicsomszósz, a fűszerek és a különböző feltétek. Újabb 10 percig sütjük és végül már fogyaszthatjuk is.