35 °C
erős felhőzet
2025. június 23., hétfő
Zoltán

Kakukkfüves édesburgonya püré

2023. szeptember 08.
71.3511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy szuper köretötlet, amit nagyon könnyű elkészíteni és szinte bármilyen sült húshoz nagyon jól illik. Az édesburgonya egy egészséges zöldség, amit diéta alatt is bátran lehet fogyasztani, ám ebben az esetben bánjunk óvatosan a vajjal.
 


Hozzávalók:
500 g édesburgonya
4-5 ág friss kakukkfű
1 dl tejszín
80 g vaj
só, bors

Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk me, vágjuk össze és enyhén sós vízben főzzük 15-20 perc alatt puhára, majd szűrjük le. A tejszínbe dobjuk bele a kakukkfüvet, kevés sót és borsot, majd tegyük fel melegedni a tűzhelyre. Nem szabad forrnia. Ha felmelegedett, akkor a krumplihoz adjuk és egy botmixerrel elkezdjük pürésíteni.

Közben adagoljuk hozzá a vajat is, amitől igazán selymes lesz a végeredmény. Kakukkfű helyett zsályát is lehet használni, az is jól illik az édesburgonyához.
1 hozzászólás

Lili

1 éve, 11 hónapja és 9 napja

Hmmmm ezt megkóstolom! mosolygó smiley Köszi a receptet!

válasz erre