22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Kakaós ünnepi habcsók

2018. december 08.
9.0421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az egyik legegyszerűbb ünnepi recept a habcsók, melyet akár ízesíthetünk is és készíthetünk isteni finom kakaós habcsókokat. Ezeket tehetjük akár a fára is, ha karikákat készítünk, de meglocsolhatjuk őket egy kis csokoládéval is.
 


Hozzávalók:
400 g porcukor
5 db tojásfehérje (200 g)
1 evőkanál almaecet
1 csapott evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
Egy nagy keverőtálba tegyük bele a tojásfehérjéket és kezdjük el felverni. Adagoljuk hozzá a porcukrot, a kukoricalisztet és az almaecetet. Ha már elég kemény a hab, akkor a legvégén adagoljuk hozzá a kakaóport és csak néhányat keverjünk rajta, hogy márványos hatást érjünk el. Ezután sütőpapírral kibélelt tepsire adagoljuk tetszés szerint a habot.

Előmelegített sütőben 90 fokon 1,5 órán keresztül süssük, avagy szárítsuk a habcsókokat. Akkor lesz jó, ha kívül roppanós, belül viszont lágy marad.
2 hozzászólás

pilótakeksz

7 éve, 18 napja

Kókuszos habcsókot jobban szeretem.

válasz erre

Sandy

7 éve, 19 napja

De eszméletlenül guszta.

válasz erre