Hozzávalók:
5 db tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
250 g étcsokoládé
250 g vaj
200 g cukor
4 db tojás
40 g kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Első lépésként elkészítjük a kakaós piskótát. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük kemény habbá. Ezután folyamatos keverés mellett mehet bele a tojássárgája apránként és a cukor kanalanként. Végül a lisztet és a kakaóport is szitáljuk bele és keverjük el egy spatulával. Egy lapos tepsit sütőpapírral béleljük ki, majd öntsük rá a krémet. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
A megsült piskótát enyhén nedves, tiszta konyharuhára tesszük, majd feltekerjük még melegen. Ezután elkészítjük a krémet. Egy lábosba tegyük bele a tojásokat és a cukrokat, majd melegítsük meg és közben keverjük. Ha a cukor felolvad, akkor leveszzük a tűzhelyről és habosra keverjük. Közben darabokban beleszórjuk a vajat. Az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport végül a krémhez keverjük.
Ha a piskóta kihűlt, akkor kiterítjük, megkenjük a csokikrémmel, majd óvatosan feltekerjük. Végül megszórjuk porcukorral vagy olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.