Hozzávalók:
50 dkg feketekagyló
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomliszt
2 ml habtejszín
3,4 dl fehérbor
6 dl víz
1 csokor petrezselyem
só, bors
4 szál kakukkfű
2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A kagylókat megtisztítjuk, a répát vékony csíkokra vágjuk és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Ezt követően a vizet, a fehérbort és a kakukkfüvet egy lábosba tesszük. Beledojuk a felszeletelt fokhagymát, majd sóval és borssal.
Felforraljuk, beletesszük a kagylót és lefedve 10 perc alatt megfőzzük.
A kagylókat kivesszük a vízből, amelyik nem nyílt ki azt dobjuk ki. Helyére a répa kerül, amit körülbelül 10-15 perc alatt roppanósra főzzük. A tejszínt elkeverjük a liszttel és ezzel behabarjuk a levest.
Egy kis citromlével ízesítjük, majd a kagylókat visszatesszük, az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és melegen tálaljuk.