31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Kagylóleves

2015. augusztus 02.
2.3343
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy igen különleges leves receptjét mutatjuk be, melyet talán sokan nem szeretnek, de mégis egy nagyon finom levesről van szó. A kagylótól a leves elhozza a tengerparti hangulatot, ezért ha nem jutottunk el idén a tengerhez, ezzel egy kis hangulatot csinálhatsz.


Hozzávalók:
50 dkg feketekagyló
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál finomliszt
2 ml habtejszín
3,4 dl fehérbor
6 dl víz
1 csokor petrezselyem
só, bors
4 szál kakukkfű
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A kagylókat megtisztítjuk, a répát vékony csíkokra vágjuk és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Ezt követően a vizet, a fehérbort és a kakukkfüvet egy lábosba tesszük. Beledojuk a felszeletelt fokhagymát, majd sóval és borssal.

Felforraljuk, beletesszük a kagylót és lefedve 10 perc alatt megfőzzük.
A kagylókat kivesszük a vízből, amelyik nem nyílt ki azt dobjuk ki. Helyére a répa kerül, amit körülbelül 10-15 perc alatt roppanósra főzzük. A tejszínt elkeverjük a liszttel és ezzel behabarjuk a levest.

Egy kis citromlével ízesítjük, majd a kagylókat visszatesszük, az apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk és melegen tálaljuk.
4 hozzászólás

Minoni

10 éve, 8 hónapja és 9 napja

Wow micsoda leves recept!

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 8 hónapja és 9 napja

Gusztusos bár nem hétköznapi

válasz erre

leoni

10 éve, 8 hónapja és 9 napja

Kevésbé szeretem a tengeri dolgokat.

válasz erre

becky

10 éve, 8 hónapja és 9 napja

Ilyet a tengerparton szoktam enni mosolygó smiley

válasz erre