26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Juhtúrós sztrapacska

2015. május 23.
2.9651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a híres juhtúrós sztrapacska. Figyelem, nem diétázóknak való recept jön most, ezért aki éppen fogyókúrázik, az ne is olvassa tovább. Akik nem diétáznak, azok mindenképpen készítsék el a sztrapacska magyaros változatát, ugyanis a szlovákok kicsit másképpen készítik.
 


Hozzávalók:

Galuskához:
500 g burgonya
250 g búzaliszt
1 db tojás
1 nagy csipet só
víz

Juhtúróhoz:
1 evőkanál zsír
200 g kolozsvári szalonna
200 g juhtúró
1 gerezd fokhagyma
4 nagy teáskanál tejföl

Elkészítés:
Első lépésként csíkozzuk fel a szalonnát. Ezt követően a burgonyát pucoljuk meg és reszeljük le a legkisebb reszelővel, majd nyomkodjuk ki a levet. A lereszelt krumplihoz adjuk a tojást, a sót, a lisztet és annyi vizet, hogy nyúlós masszát kapjunk. Egy nagyobb lábosba tegyünk fel sós vizet forrni, majd galuskaszaggatóval szaggassuk ki a galuskát és főzzük meg.

Ha megfőtt, akkor szűrjük le és tegyük félre, míg elkészítjük a juhtúrós részt. A szalonnát kevés zsíron megpirítjuk, majd kiszedjük. A benne maradt zsírba belecsipegetjük a juhtúrót és közepes lángon hagyjuk, hogy felszívja a zsírt. Ezt követően adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a tejfölt és egy csipet sót. Közepes lángon összefőzzük.

Végül a juhtúróba belekeverjük a galuskát és összefőzzük. Szalonnával megszórva tálaljuk.
4 hozzászólás

Bogyó

10 éve, 10 hónapja és 26 napja

huu de reg ettem ilyet mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

10 éve, 10 hónapja és 26 napja

El fogom készíteni. Nagyon jó recept.

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 10 hónapja és 26 napja

Fura én még sose ettem ilyet, pedig biztos jó. mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

10 éve, 10 hónapja és 26 napja

Az egyik legfinomabb étel. mosolygó smiley És én így szeretem.

válasz erre