10 °C
borús égbolt
2024. február 23., péntek
Alfréd

Juhtúrós fügekrém

2021. október 13.
58.2771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy őszi alapanyagból készül, ez pedig nem más, mint a füge. A füge nagyon jól illik a sós ételekhez, éppen ezért a juhtúróval nagyon jól összeilleszthető.


Hozzávalók:
4-5 db érett füge
100 g juhtúró
100 g tejföl
só, bors
fél kiskanál méz

Elkészítés:
3 darab fügét pucoljunk meg és vágjuk össze kisebb darabokra, majd szórjuk meg pici sóval és borssal. Hagyjuk állni egy picit. Ezután a túrót, a tejfölt és a mézet keverjük krémes állagúra, majd a fügét is hozzáadjuk. Alaposan elkeverjük és ízlés szerint ha még kell, fűszerezzük.

Betesszük a hűtőbe egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül megkenjük a kenyeret a krémmel és még néhány szelet fügét teszünk rá. Reggelire vagy uzsonnára tökéletes.
nincs még hozzászólás