-1 °C
tiszta égbolt
2025. február 18., kedd
Bernadett

Joghurtos-citromos csirke

2022. november 19.
104.3791
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető csirkés étel, melynek az ízét a különleges és frissítő pác fogja megadni. A pácolt csirkét lehet sütőben, serpenyőben és grillen is megsütni.


Hozzávalók:
600 g csirke (mell, comb, szárny)
3 dl natúr joghurt
1 db citrom
3 gerezd fokhagyma
só, bors
kevés olaj

Elkészítés:
A csirkerészeket megtisztítjuk, majd egy tálba tesszük. Egy másik tálban elkeverjük a joghurtot, a sót és borsot, a citrom levét és reszelt héját, valamint a zúzott fokhagymákat. Ezzel a páccal bekenjük a csirkerészeket és hagyjuk pácolódni, akár egy éjszakán át.

Végül kevés olajon serpenyőben megsütjük, de akár 180 fokra előmelegített sütőben is 40-45 perc alatt készre lehet sütni. Illetve választhatjuk a grillt is.
nincs még hozzászólás