Mai receptünk egy könnyed, nyárias tésztasaláta, melyet nagyon egyszerű elkészíteni, akár előre be lehet több napra dobozolni. Válasszunk idény zöldségeket hozzá.
Hozzávalók:
300 g tészta
1 db sárgarépa
1 db piros kaliforniai paprika
4 szál újhagyma
1 kis doboz kukorica
3 dl joghurt
2 dl tejföl
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
só, bors
fél citrom leve
olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki, majd szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy kevés olívaolajjal locsoljuk meg. A zöldségeket pucoljuk meg és vágjuk össze tetszés szerint. A joghurtot, a tejfölt, a majonézt és a mustárt keverjük el, majd ízlés szerint adjuk hozzá sót, borsot és citromlevet.
Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük hűtőbe néhány órára, hogy jól összeérjenek az ízek.