31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Joghurtos spenótsaláta

2016. augusztus 31.
5.3690
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy üde, friss és egészséges saláta, melyet fogyaszthatunk magában is, de húsok mellé is tökéletes. Vacsorára vagy éppen ebédre is elkészíthetjük, igazi diéta barát saláta.


Hozzávalók:
200 g friss spenót
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db nagy paradicsom
4 db koktélparadicsom
2 dl joghurt
1 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma
1 csipetnyi cukor
fél citrom leve
1 teáskanál szezámmag
1 késhegynyi bors


Elkészítés:
A spenótot mossuk meg, majd vágjuk le a nagyobb szárakat és hagyjuk teljesen megszáradni, lecsepegni. A paradicsomokat és a paprikát szintén megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Az öntethez keverjük össze alaposan a joghurtot, az olajat, a citrom levét és a zúzott fokhagymát.

Ha már egynemű az öntet, akkor jöhet bele a fűszer és a cukor, amit addig keverünk, míg el nem olvad. Végül az öntetet összekeverjük a spenóttal és a többi zöldséggel.
2 hozzászólás

becky

9 éve, 6 hónapja és 6 napja

egy kicsit megbolondítanám mással is

válasz erre

debbie

9 éve, 6 hónapja és 6 napja

Ha ezt adnám a hús mellé, lehet kiakadna az uram. röhögő smiley Pedig egészséges és finom.

válasz erre