26 °C
kevés felhő
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Joghurtos reteksaláta

2015. június 29.
2.6471
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron a sült húsokhoz szívesen fogyasztunk egyszerű salátákat, melyek akár öntetként is szolgálhatnak. A joghurtos reteksaláta is éppen egy ilyen könnyed étel, melyet gyorsan elkészíthetünk és nagyon jól illik a grillhúsokhoz.
 


Hozzávalók:
300 g retek
250 g natúr joghurt
1 teáskanál mustármag
1 mokkáskanál kristálycukor
1 csipet só
1 teáskanál bors

Elkészítés:
A retket alaposan mossuk meg, majd vágjuk csíkokra. Hagyjuk állni egy kicsit, hiszen ilyenkor elég sok levet tud ereszteni. Addig elkészítjük a joghurtos alapot. A joghurtot tegyük egy tálba és adjuk hozzá a cukrot. Keverjük el jól, hogy a cukor megolvadjon benne.

Ezt követően a többi fűszert is belerakjuk ízlés szerint. A retket facsarjuk ki kézzel és tegyük bele a joghurtba. Keverjük össze és tegyük a hűtőbe kis időre.
4 hozzászólás

Minoni

10 éve, 10 hónapja és 11 napja

Leírás alapján nekem is tetszik, olyan mint a tzatziki.

válasz erre

Babóca

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Ezt én is ki fogom próbálni.

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Na ezt hétvégén már be is vetem. mosolygó smiley

válasz erre

mokus84

10 éve, 10 hónapja és 12 napja

Kicsit olyan mint a káposztasali. mosolygó smiley

válasz erre