30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Joghurtos padlizsánsaláta

2015. április 21.
2.0941
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy finom saláta, mely hamar kész van és kevés kalóriát tartalmaz. Nagyon jól laktat, így ha nem szeretnél estére nehezet fogyasztani, akkor ez jó választás lehet.
 


Hozzávalók:
1 db padlizsán
só, bors
3 evőkanál olívaolaj
400 ml natúrjoghurt
1 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
fél citrom leve
mentalevél
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A padlizsánt vágjuk kisebb kockákra, majd szórjuk meg sóval, borssal és olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 200 fokon 15 perc alatt megsütjük. Közben vágjuk apróra a hagymát, fokhagymát és a zöldfűszereket.

Egy tálban keverjük össze a joghurtot, a citromlevet, a felaprított hagymákat és fűszereket. Sózzuk és borsozzuk. Ha megsültek a padlizsánok, akkor hagyjuk kihűlni, majd keverjük a joghurtos szószhoz.
5 hozzászólás

csillucs

11 éve, 3 napja

Padlizsán nem az egyik kedvencem. Mással pótolnám azt.

válasz erre

Zita.Péter

11 éve, 3 napja

Egyszerű, vacsira pont jó.

válasz erre

eperjam

11 éve, 4 napja

Ilyet még nem ettem. Bár a joghurt nem olyan fogyós, nem?

válasz erre

becky

11 éve, 4 napja

Finom saláta.

válasz erre

pilótakeksz

11 éve, 4 napja

Elég gusztusos és jó. mosolygó smiley

válasz erre