27 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Joghurtos eperleves

2015. június 12.
3.0333
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A forróságban jobban kívánjuk a könnyedebb ételeket, melyek nem nehezítik el a gyomrunkat és még hűsítenek is. A gyümölcslevesek pont jók erre, ezért ma egy nagyon finom eperleves receptjét mutatjuk meg.


Hozzávalók:
500 g eper
4,5 dl víz
1 teáskanál citromlé
400 g natúr joghurt
2 dl tejszín
3 dl zsíros tej
200 g kristálycukor
fél vaníliarúd
25 g kukoricakeményítő

Elkészítés:
Az epret mossuk meg és csumázzuk ki, majd egy lábosban tegyük fel főni a vízzel, a cukorral és a citromlével. Ha már az eper szétfőtt, akkor egy botmixerrel pürésítsük az egészet. A joghurtba keverjük bele a keményítőt és adjuk hozzá a tejet, valamint a tejszínt.

Ezt az egyveleget keverjük az epres püréhez. Visszatéve a főzőlapra, további kevergetés mellett forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni, tegyük a hűtőbe és hidegen fogyasszuk. Adhatunk hozzá még friss epret is felkockázva.
3 hozzászólás

pilótakeksz

10 éve, 10 hónapja és 4 napja

Epret inkább frissen vagy turmixban szoktam enni.

válasz erre

krisztike

10 éve, 10 hónapja és 4 napja

Egyszerű kis leves.

válasz erre

Edit90

10 éve, 10 hónapja és 4 napja

Nem rossz recept.

válasz erre