21 °C
tiszta égbolt
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Joghurtos citromhab

2018. április 30.
9.9151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Jöhet egy kis könnyed joghurtos citromhab a nehéz hétköznapokban. Mai receptünk ez a könnyű desszert, amit hamar össze lehet dobni és biztosan mindenki imádni fogja még egy nehezebb ebéd után is.


Hozzávalók:
70 g cukor
1 citrom héja
2 citromból nyert citromlé
2 evőkanál vaj
1 db vanília
3 db tojássárgája
250 ml görög joghurt
100 ml habtejszín

Elkészítés:
A cukrot és a tojássárgákat keverjük el alaposan egy habverővel. A citrom héját reszeljük le és szórjuk a tojásos krémbe, majd adjuk hozzá a facsart citromlevet is. Egy lábosba beletesszük a krémet, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és alacsony lángon elkezdjük főzni. Addig kevergetjük, míg elkezd besűrűsödni. Ha besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat.

Hagyjuk picit kihűlni, majd ezután keverjük bele a joghurtot is. Megvárjuk, míg teljesen kihűl. A tejszínt felverjük, és a habot óvatosan a citromos krémhez keverjük. Behűtve tálaljuk.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

6 éve, 9 hónapja és 9 napja

Szeretem az ilyen krémeket.

válasz erre