Hozzávalók:
70 g cukor
1 citrom héja
2 citromból nyert citromlé
2 evőkanál vaj
1 db vanília
3 db tojássárgája
250 ml görög joghurt
100 ml habtejszín
Elkészítés:
A cukrot és a tojássárgákat keverjük el alaposan egy habverővel. A citrom héját reszeljük le és szórjuk a tojásos krémbe, majd adjuk hozzá a facsart citromlevet is. Egy lábosba beletesszük a krémet, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart magjait és alacsony lángon elkezdjük főzni. Addig kevergetjük, míg elkezd besűrűsödni. Ha besűrűsödött, akkor levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat.
Hagyjuk picit kihűlni, majd ezután keverjük bele a joghurtot is. Megvárjuk, míg teljesen kihűl. A tejszínt felverjük, és a habot óvatosan a citromos krémhez keverjük. Behűtve tálaljuk.