Hozzávalók:
1 fej brokkoli
2 dl joghurt
3-4 szem szárított paradicsom
2 tojás
egy evőkanál napraforgómag
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A tojásokat főzzük meg keményre, majd hagyjuk kihűlni. Addig a brokkolit mossuk meg és szedjük rózsáira. Forró, sós vízben hagyjuk egy 5 percig párolódni, majd vegyük ki és tegyük hideg vízbe, hogy a roppanós és szép zöld maradjon. A napraforgómagot pirítsuk meg egy forró serpenyőben.
A joghurtot keverjük össze a zúzott fokhagymával. Ha valaki fokhagymásabban szereti, az tehet még bele. Sóval, borssal szórjuk meg és keverjük össze. A brokkolit és a kisebb darabokra vágott szárított paradicsomot és tojást keverjük össze, majd öntsük rá a joghurtot, keverjük meg ismét és végül szórjuk rá a napraforgómagot.