25 °C
tiszta égbolt
2025. június 13., péntek
Antal, Anett

Joghurtos padlizsánkrém

2023. október 22.
79.2901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes mártogatós, melyet előételként is lehet fogyasztani, de tízóraira és uzsonnára is tökéletes választás. Mivel ez a padlizsánkrém nem tartalmaz majonézt, ezért diétázók is bátran fogyaszthatják, nagyon egészséges.
 


Hozzávalók:
500 g padlizsán
3 gerezd fokhagyma
30 g natúr joghurt
só, bors

Elkészítés:
A padlizsánt vágjuk félbe és irdaljuk be. Tegyük egy tepsire, dobjuk mellé a fokhagymákat és előmelegített sütőben 200 fokon süssük 25-30 percig. Ha megsült, akkor hagyjuk hűlni, könnyebben meg lehet pucolni. Egy botmixerrel pürésítsük a padlizsánt és a fokhagymát, ezután ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot, valamint a joghurtot.

Alaposan elkeverjük és ha túl sűrű lenne, lehet még hozzáadni kevés joghurtot. Jól behűtve fogyasszuk.
1 hozzászólás

Kicsilány06

1 éve, 9 hónapja és 10 napja

Ilyet sem ettem még, de nagyon guszta!

válasz erre