Hozzávalók:
400 g jércemellfilé
1 fej vöröshagyma
0,5 dl olívaolaj
400 g friss paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
2 dl sűrített paradicsom
350 g penne tészta
reszelt sajt
petrezselyemzöld
Elkészítés:
Először a tésztát tegyük fel főni bő, sós vízben. A jércemelleket vékony csíkokra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, valamint a paradicsomot karikákra felszeleteljük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat és beletesszük a vöröshagymát. Kicsit megpároljuk rajta, majd a húst is beletesszük.
Ha már fehéredik a hús, akkor a paradicsomot is hozzáadjuk, valamint a paradicsomlét. Ezután jön az ízesítés. Sóval, borssal esetleg oregánóval és a zúzott fokhagymával ízesítünk. Összeforraljuk a szószt. Ha a tészta is megfőtt, akkor leszűrjük és hozzáadjuk a paradicsomos szószt. Egy serpenyőben, magas lángon pár perc alatt összeforgatjuk.
Tányérokra szedjük a tésztát és megszórjuk aprított petrezselyemmel és a reszelt sajttal. Aki szereti, az olívabogyót is tehet a tésztához.