Ha unod a klasszikus magyar uborkasalit, akkor mindenképpen próbáld ki a japán uborkasalátát, ami egy kicsit savanyúbb, de nagyon ízletes és megbolondít bármilyen főételt.
Hozzávalók:
600 g kígyóuborka
4 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 teáskanál szezámmag
Elkészítés:
Az uborkát mossuk meg, majd vagy reszeljük le karikákra, vagy vékonyan szeleteljük fel. Egy tálban keverjük össze a borecetet, a szójaszószt, a cukrot és a sót. Hagyjuk állni, amíg a só és a cukor feloldódik. A tányér aljára tegyünk egy kis szószt, majd szórjuk bele az uborkát és locsoljuk meg a szósszal.
A szezámmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd rászórjuk az uborkára. Ezután már csak el kell fogyasztani.