24 °C
tiszta égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Japán uborkasaláta

2018. július 04.
13.7651
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha unod a klasszikus magyar uborkasalit, akkor mindenképpen próbáld ki a japán uborkasalátát, ami egy kicsit savanyúbb, de nagyon ízletes és megbolondít bármilyen főételt.
 


Hozzávalók:
600 g kígyóuborka
4 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 teáskanál szezámmag

Elkészítés:
Az uborkát mossuk meg, majd vagy reszeljük le karikákra, vagy vékonyan szeleteljük fel. Egy tálban keverjük össze a borecetet, a szójaszószt, a cukrot és a sót. Hagyjuk állni, amíg a só és a cukor feloldódik. A tányér aljára tegyünk egy kis szószt, majd szórjuk bele az uborkát és locsoljuk meg a szósszal.

A szezámmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd rászórjuk az uborkára. Ezután már csak el kell fogyasztani.
1 hozzászólás

Cynthia

7 éve, 7 hónapja és 3 napja

Ilyesmi szokott lenni a kínaiban is.

válasz erre